Shopping Secara Online Dan Dapat Duit

Shopping Secara Online dan Dapat Duit

.

Saya yakin ramai di antara kita pernah membeli secara online. Tak kira samada membeli aksesori atau pakaian di Shopee atau Zalora, menempah hotel di Booking.com, membeli kupon di Fave (previously Groupon), dan banyak lagi. cara daftar shopback

Dan pernah tak anda tahu bahawa setiap pembelian yang anda lakukan itu, boleh dapat duit (cashback) semula. Tetapi selama ini anda tidak pernah dapat langsung cashback kan?

Sebenarnya ramai yang tak tahu lagi berkenaan peluang cashback ni. Dengan cashback ni, secara tak langsung dapat memberi penjimatan yang banyak setiap kali kita shopping secara online.

Jadi, untuk posting ini, saya akan share bagaimana setiap kali anda shopping secara online, anda akan dapat duit (cashback) semula.

Bestkan. Sambil shopping, sambil dapat duit.

Saya bagi contoh. Jika anda booking hotel di Booking.com, anda boleh dapat 6% cashback daripada harga tempahan anda. Manakala jika anda shopping di Shopee, anda boleh terima sehingga 6% cashback daripada pembelian anda.

Cuba bayangkan selama ni, kita shopping tanpa dapat cashback. Ruginya la kan.

Dibawah ini adalah beberapa transaksi cashback yang saya terima hasil daripada shopping online.

 

cara buat duit online

 

Dibawah ini pula adalah jumlah keseluruhan cashback yang saya terima dalam akaun saya. Bayangkan jika kita tak gunakan peluang ni. Dah tentu tak dapat duit free macam kat bawah ni kan ;)

 

buat duit shopping online

 

Bagaimana caranya?

Mudah sahaja. Anda cuma perlu sertai ShopBack Malaysia. Kejap lagi saya akan kongsikan cara daftar ShopBack.

 

Apa itu ShopBack?

ShopBack adalah sebuah website yang memberikan anda pulangan wang daripada hasil anda bershopping. Setiap cashback yang anda terima adalah berlainan peratusannya.

Dibawah adalah sebahagian kedai online beserta peratusan cashback yang bakal anda terima:

 

buat duit dengan shopback

 

Mengikut gambar diatas yang di ambil daripada laman web ShopBack, jika anda shopping di Shopee, anda boleh mendapat cashback sehingga 6%. Begitu juga jika anda menempah hotel di Agoda, anda akan menerima 5% cashback dari harga tempahan yang anda lakukan.

 

Cara Daftar ShopBack

 

1. Klik link berikut untuk daftar & seterusnya mendapat bonus RM5.
ShopBack Malaysia

Nota: Bonus RM5 ini mungkin pada masa terhad sahaja. Ianya bergantung pada promosi yang dilakukan oleh pihak ShopBack. Sebaiknya, anda daftar segera untuk mendapatkan bonus RM5 tersebut sebelum ianya ditarik semula.

 

 

2. Selepas anda klik pada link diatas, paparan seperti dibawah akan muncul. Masukkan email anda untuk mendaftar akaun ShopBack. Anda juga boleh register dengan menggunakan akaun Facebook anda.

daftar shopback

 

 

3. Tahniah! Anda telah pun berjaya mempunyai akaun Shopback. Lihat dibahagian atas, RM5 telah pun dikreditkan ke akaun ShopBack anda.

lazada malaysia

 

 

4. Sekarang anda klik pada RM5.00 tersebut dan klik pula pada Cashback Overview.

shopback malaysia

 

 

5. Klik pada Update your Account.

shopee promo code

 

 

6. Klik pada You have not verified your account yet. Click here to get a verification email.

cashback

 

 

7. Popup mesej seperti gambar dibawah akan muncul. Anda perlu verify akaun ShopBack anda melalui email yang telah mereka hantar.

cashback malaysia

 

 

8. Login ke akaun email anda, dan cari email yang bertajuk Verify your account! Kemudian, klik pada VERIFY YOUR EMAIL >

shopback my

 

 

9. Tahniah! Sekarang akaun ShopBack anda telah pun disahkan dan anda dah boleh mula shopping dan mendapat cashback untuk setiap pembelian di kedai-kedai online yang tersenarai di ShopBack.

coupon malaysia

 

 

10. Apabila anda telah mula mendapat cashback daripada ShopBack, anda boleh pindahkan duit tersebut ke akaun bank anda. Minimum pemindahan perlulah RM10.

shopback lazada

 

 

Cara Untuk Shopping dan Dapat Cashback

Sekarang anda sudah pun mempunyai akaun ShopBack. Untuk mendapatkan cashback untuk setiap pembelian shopping yang anda lakukan, anda perlu membeli menggunakan laman web ShopBack.

Caranya seperti ini:

 

1. Setiap kali anda mahu shopping secara online, masuk ke laman web Shopback terlebih dahulu. Selepas itu, klik pada website yang anda mahu shopping. Sebagai contoh ini, saya klik pada Lazada.

cara daftar shopback

 

 

2. Selepas itu, satu popup akan muncul. Klik Shop Now.

kupon lazada malaysia

 

 

3. Shopback akan redirect anda ke laman web Lazada.

apa itu shopback

 

 

4. Dan anda akan dibawa masuk ke laman web Lazada. Jadi, anda boleh mula membuat sebarang pembelian di website Lazada. Setiap pembelian yang anda lakukan nanti, akan menerima cashback daripada ShopBack.

shopback cashback lazada

 

 

- Pastikan anda masuk ke Shopback dahulu baru klik ke laman web shopping yang anda mahukan.

- Jika anda terus masuk ke laman web Lazada, anda tidak akan mendapat cashback daripada Shopback ini.

- Untuk mendapatkan maklumat lanjut berkenaan ShopBack ini, sila layari ShopBack - How it Works

- Selain daripada shopping di ShopBack menggunakan laptop / desktop, anda juga boleh menggunakan mobile dan aplikasi ShopBack.

Diharapkan perkongsian cara daftar ShopBack ini memberi manfaat kepada anda. Lepas ni shopping jer, dapat duit ;) Ok. Jangan lupa share supaya lebih ramai dapat tahu tentang peluang ni.

 

Sumber : https://www.amimnajmie.com/cara-daftar-shopback/